Opgepast: Als u in Nederland woont en u wilt onze producten in Nederland laten leveren, raden wij u aan om ons te contacteren via volgend emailadres: orders.nederland@theapharma.com.

Attention: Si vous êtes domicilié(e) en France et vous souhaitez que nos produits soient livrés en France, nous vous conseillons de continuer vos achats sur oftadirect.fr.

Meiboom Klier Dysfunctie (MKD)

Wat zijn Meiboom klieren?

De Meiboom klieren bevinden zich aan de rand van de oogleden. Zij produceren een olieachtige substantie (meibum, te vergelijken met talg in de huid)die één component van de traanfilm uitmaakt (de vetlaag). Deze vetlaag voorkomt snelle verdamping van de tranen en beschermt uw ogen tegen droogte en beschadiging van het oogoppervlak.

Wat is Meiboom Klier Dysfunctie?

Meiboom Klier Dysfunctie (MKD) wordt gekenmerkt door een verstopping van de openingen van de klieren door het meibum (dikke olieachtige substantie). Het meibum stapelt zich op in de klieren en wordt onvoldoende uitgescheiden. Bovendien is het deel dat toch in de traanfilm terechtkomt van minder goede kwaliteit. Dit veroorzaakt verhoogde verdamping van de tranen en heeft droge ogen als gevolg. Uw Meiboom klieren zijn gezwollen, en uw oogleden ontstoken, wat irritatie, jeuk, wazig zicht en een gevoel van zandkorrel in het oog veroorzaakt.

Lees meer op onze FAQ pagina

Betaal met

Bancontact Mastercard Paypal Visa

Meer weten