Opgepast: Als u in Nederland woont en u wilt onze producten in Nederland laten leveren, raden wij u aan om ons te contacteren via volgend emailadres: orders.nederland@theapharma.com.

Attention: Si vous êtes domicilié(e) en France et vous souhaitez que nos produits soient livrés en France, nous vous conseillons de continuer vos achats sur oftadirect.fr.

Blepharitis

Blepharitis is een chronische ontsteking van de ooglidranden.

De ooglidranden vormen de overgang van de huid naar de conjunctiva (het slijmvlies dat de binnenkant van de oogleden en het wit van het oog bedekt). Ter hoogte van de ooglidrand bevinden zich, naast de wimpers, ook klieren, de Meiboom klieren. Deze klieren produceren vetten die terecht komen in de traanfilm. De traanfilm speelt een belangrijke rol in de bescherming en voeding van het oog.

Bij BLEPHARITIS zijn de ooglidranden rood en licht gezwollen. Soms zijn er ter hoogte van de wimperimplant ook schilfers of korstjes aanwezig.

Wanneer de Meiboom klieren niet goed werken of verstopt zijn, wordt ook de traanfilm aangetast, en ontstaan droge ogen (tekort aan traanvocht), gekenmerkt door rode en geïrriteerde ogen. Een verstopt kliertje kan evolueren tot een chalazion, een harde knobbel in het ooglid.

Blepharitis geneest niet, maar kan wel onder controle gebracht worden, zodat u er weinig of geen hinder van ondervindt.
Gebruik de vochtige warmte technologie van BLEPHASTEAM®. Warmte helpt de verstopte ooglidklieren te legen, doordat de inhoud vloeibaar gemaakt wordt.

Om de inhoud van de verstopte ooglidkliertjes te evacueren, is het aangeraden de oogleden te masseren. Om druk uit te oefenen op het onderste oog, kijkt u naar boven, en om op het bovenste ooglid te duwen, kijkt u naar onder.

Plaats uw wijsvinger evenwijdig met de ooglidrand, vlakbij de wimpers. Oefen druk uit op de oogleden, naar het oog toe.
De basis van de behandeling is een goede dagelijkse hygiëne van de oogleden. Door de ooglidranden zo schoon mogelijk te houden, worden de klieropeningen vrijgemaakt en vermindert ook het risico op besmetting.

Aanbevolen wordt dagelijks - 's morgens en 's avonds - de oogleden te reinigen om verergering te voorkomen. Hiervoor bestaan aangepaste reinigingslotions of gels, zoals BLEPHACLEAN® of BLEPHAGEL®. Vraag raad aan uw oogarts. Het geheim van een succesvolle behandeling is standvastigheid.

In geval van droge ogen, worden kunsttranen aangeraden. Gebruik bij voorkeur druppels zonder bewaarmiddelen, om allergie of toxische reacties te voorkomen. 

Bij infectie zal uw oogarts beslissen om, samen met deze hygiënemaatregelen, antibioticavoor te schrijven. Bij ernstige ontsteking zal hij gedurende een korte periode overgaan tot corticosteroïden.

Betaal met

Bancontact Mastercard Paypal Visa

Meer weten